Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie)

7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

Această zi este dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța apei și la necesitatea conservării și gestionării durabile a resurselor de apă.

Se încurajează oamenii să adopte practici responsabile pentru a proteja această resursă vitală.

Ziua Mondială a Apei este un prilej pentru a ne aminti de rolul esențial pe care apa îl joacă în viața noastră și pentru a promova acțiuni concrete pentru protejarea ei.

7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

7 aprilie este Ziua Mondială a Sănătății, iar tema din acest an este „Sprijin pentru asistente și moașe”. Acest eveniment anual este organizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care recunosc rolurile esențiale pe care asistentele și moașele le joacă în furnizarea de asistență medicală pe tot globul.

Directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat importanța acestora într-o declarație publicată pentru ziua respectivă: Asistentele și moașele reprezintă mai mult de jumătate din toți lucrătorii din domeniul sănătății; fără ele, nu poate exista progres. Trebuie să investim în ele pentru a îmbunătăți accesul la serviciile de sănătate, pentru a reduce costurile și pentru a salva vieți. Să recunoaștem rolul lor vital și să ne asigurăm că pot lucra în siguranță, cu respect și fără discriminare.

Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății este o zi importantă de recunoaștere a progreselor lumii în domeniul sănătății publice și a ceea ce mai trebuie făcut pentru a îmbunătăți viața a nenumărate persoane.

În fiecare an, pe 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății celebrează realizările și inițiativele care au fost luate pentru a maximiza eforturile de sănătate publică la nivel mondial.

Această zi servește nu numai ca o amintire a cât de departe am ajuns, ci și ca un îndemn la acțiune, amintindu-ne de toată munca care mai trebuie făcută.

În această zi în fiecare an, guvernele, organizațiile internaționale și toți cetățenii din întreaga lume sunt rugați să se unească sub un singur banner: angajați-vă pentru a obține o sănătate globală mai bună pentru toți oamenii din întreaga lume.

Aceasta include atât bunăstarea fizică, cât și mentală – ceva ce este adesea uitat în căutarea noastră pentru o îngrijire îmbunătățită pe tot globul.

Lasă un răspuns