Ziua Mondială a Apei (22 martie)

22 martie - Ziua Mondială a Apei

Această zi este dedicată creșterii gradului de conștientizare cu privire la importanța apei și la necesitatea conservării și gestionării durabile a resurselor de apă. Se încurajează oamenii să adopte practici responsabile pentru a proteja această resursă vitală.

Ziua Mondială a Apei este un prilej pentru a ne aminti de rolul esențial pe care apa îl joacă în viața noastră și pentru a promova acțiuni concrete pentru protejarea ei.

22 martie – Ziua Mondială a Apei

Astăzi marchează Ziua Mondială a Apei, un eveniment anual al Organizației Națiunilor Unite care celebrează apa și crește gradul de conștientizare cu privire la criza globală a apei.

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită pe 22 martie din 1993 pentru a atrage atenția asupra lipsei globale de acces la apă potabilă sigură și la instalații sanitare adecvate.

Tema evenimentului din acest an este „Aprecierea apei” și recunoaște importanța economică de a ne asigura că toată lumea din lume are acces la apă potabilă curată și sigură.

ONU estimează că 3 din 10 persoane la nivel global nu au acces la un sistem sanitar adecvat, în timp ce 6 din 10 persoane nu au acces la apă potabilă fiabilă și curată. Potrivit ONU, o astfel de lipsă semnificativă de acces duce la sute de mii de decese în fiecare an din cauza bolilor care pot fi prevenite legate de apa potabilă murdară sau de practicile de igienă inadecvate.

Ziua Mondială a Apei

Ziua Mondială a Apei este un eveniment important care este sărbătorit în fiecare an pe 22 martie. A fost creat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nevoia de apă potabilă sigură și curată în întreaga lume, precum și pentru a educa oamenii despre cum să conservați apa și să preveniți poluarea acestei resurse esențiale.

Pentru mine, Ziua Mondială a Apei servește ca o amintire a poziției mele privilegiate în comparație cu multe persoane care nu au acces la această resursă și îmi oferă șansa de a-mi arăta recunoștința pentru că am acces ușor la apă curată.

Pe parcursul zilei, îmi place să particip la activități care ajută la răspândirea conștientizării despre importanța protejării mediului. O activitate pe care o fac cu plăcere este să fac voluntariat cu o organizație care ajută la furnizarea de apă potabilă curată comunităților sărace din întreaga lume. Prin participarea la această activitate, am șansa de a înțelege cât de gravă poate fi o problemă deficitul de apă și ce înseamnă aceasta pentru cei fără acces.

Lasă un răspuns