Ziua Mondială a Populației (11 iulie)

Ziua Mondială a Populației (11 iulie)

Ziua Mondială a Populației, sărbătorită anual pe 11 iulie, este o zi internațională care evidențiază importanța problemelor populației și crește gradul de conștientizare a populației globale.

A fost înființată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în 1989 ca o modalitate de a concentra atenția asupra urgenței și importanței problemelor populației.

Sărbătorită acum în peste 120 de țări din întreaga lume, Ziua Mondială a Populației este o zi importantă care scoate la lumină multe dintre provocările cu care se confruntă creșterea populației globale.

11 iulie – Ziua Mondială a Populației

Ziua Mondială a Populației, marcată pe 11 iulie a fiecărui an, este o zi dedicată creșterii gradului de conștientizare a problemelor populației globale. În 1989, Națiunile Unite a stabilit Ziua Mondială a Populației pentru a concentra atenția asupra urgenței și importanței problemelor populației. Anul acesta se împlinesc 31 de ani de la această împlinire.

Tema din acest an pentru Ziua Mondială a Populației este „Frâna Covid-19: un răspuns global pentru a opri răspândirea”, într-un efort de a atrage atenția asupra cât de important este ca țările din întreaga lume să colaboreze pentru a atenua această pandemie.

Obiectivele principale sunt de a informa oamenii despre provocările globale legate de creșterea populației și de a oferi soluții care nu numai că vor ajuta la eliminarea sărăciei, ci și să protejeze planeta noastră de daunele mediului cauzate de suprapopulare.

Ziua Mondială a Populației

Ziua Mondială a Populației este o zi importantă pentru recunoașterea și reflectarea asupra creșterii populației mondiale.

În fiecare 11 iulie, acesta servește ca un reamintire a importanței planificării familiale și a altor eforturi pentru a crea o creștere durabilă a populației.

Nu numai că această zi ne reamintește despre numărul tot mai mare de oameni din întreaga lume, ci și despre modul în care acest lucru afectează planeta noastră în diferite moduri.

Se estimează că până în 2050 vor exista 9 miliarde de oameni pe pământ, ceea ce subliniază și mai mult importanța creșterii durabile a populației.

Aceasta înseamnă că oamenii trebuie să învețe să folosească resursele mai eficient și să-și reducă impactul asupra mediului pentru a se adapta populației globale în creștere.

Ziua Mondială a Populației ne încurajează pe toți să ne gândim la acțiunile noastre și la modul în care acestea ne afectează nu numai pe noi înșine, ci și pe cei din jurul nostru și la mediul nostru în ansamblu.

Lasă un răspuns