Ziua Internațională a Cooperativelor (1 iulie)

1 iulie - Ziua Internațională a Cooperativelor

Cooperarea este esențială pentru succesul multor modele de afaceri.

Pe 1 iulie, sărbătorim Ziua Internațională a Cooperativelor (IDC), care recunoaște importanța cooperativelor în stimularea comunităților locale și a creșterii economice.

IDC a fost lansat de Organizația Națiunilor Unite în 1995 și de atunci a crescut pentru a fi celebrat de peste 800 de milioane de membri și 3 milioane de cooperative din întreaga lume.

1 iulie – Ziua Internațională a Cooperativelor

1 iulie marchează Ziua Internațională a Cooperativelor, o zi dedicată recunoașterii cooperativelor din întreaga lume și impactului pe care acestea îl au asupra membrilor și comunităților lor.

Cooperativele sunt deținute de membri care se reunesc pentru a răspunde nevoilor comune în domenii precum locuințe, distribuție de energie, finanțe, educație, asistență medicală și multe altele.

Deși există numeroase tipuri de cooperative care variază de la o țară la alta, toate au un angajament față de principiile de bază care luptă pentru responsabilitatea socială și sustenabilitatea economică.

În această zi specială, multe organizații sărbătoresc importanța cooperativelor în crearea unor schimbări durabile în întreaga lume.

Secretarul general al ONU a emis o declarație oficială în care recunoaște eforturile lor în direcția obiectivelor de dezvoltare durabilă prin reducerea sărăciei, îmbunătățirea nivelului de viață și creșterea oportunităților de angajare.

Ziua Internațională a Cooperativelor

Ziua Internațională a Cooperativelor este o zi de sărbătoare pentru mulți din întreaga lume. Este o oportunitate de a recunoaște mișcarea cooperatistă, de a sărbători succesele acesteia și de a promova valorile cooperării.

În fiecare an, pe 7 iulie, organizații din peste 100 de țări se reunesc pentru a onora modul cooperativ de a face afaceri. Pentru mine, această zi simbolizează ceva mult mai mare decât un eveniment de o zi; reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra modului în care cooperativele mi-au influențat viața în moduri semnificative.

În calitate de membru al mai multor cooperative diferite de-a lungul timpului, am văzut direct cum aceste modele de afaceri unice pot beneficia comunităților.

Adanc înrădăcinate în principii precum autoajutorarea și ajutorul reciproc, cooperativele ajută la unirea oamenilor prin crearea de locuri de muncă și oferind servicii esențiale, cum ar fi asistență medicală sau opțiuni bancare, membrilor defavorizați din comunitățile locale.

Lasă un răspuns