Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului (4 februarie)

Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului (4 februarie)

Această zi reprezintă un prilej de a milita pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva maladiei, pentru a crește gradul de informare a populației în privința cancerului și pentru a promova cele mai noi și eficiente metode de prevenire și de combatere a acestei boli.

4 februarie – Ziua Mondială a Luptei împotriva Cancerului

4 februarie este Ziua Mondială împotriva Cancerului, o zi dedicată creșterii gradului de conștientizare și promovării prevenirii cancerului. Știu din prima mână că cancerul poate afecta o familie când propria mea mamă a fost diagnosticată cu cancer de sân în urmă cu trei ani.

Diagnosticul de orice fel nu este niciodată un lucru ușor; Ceea ce au urmat au fost luni de întâlniri la doctori, operații, tratamente cu chimioterapie și incertitudine. Dar, în ciuda tuturor încercărilor care vin cu lupta împotriva unei boli grave, ne-am confruntat împreună ca o familie cu curaj și optimism.

Forța mamei mele a fost fundația ei în acest timp; a fost hotărâtă să lupte la fiecare pas și ne-a insuflat același sentiment de rezistență. Am avut zile în care speranța părea îndepărtată și ne-am trezit chinuindu-ne să rămânem pozitivi, dar apoi vor fi zile în care speranța a înflorit din nou după ce am auzit vești bune de la medicul nostru sau am văzut semne pozitive în procesul de recuperare al mamei mele.

Lasă un răspuns