Mituri și adevăruri despre îngrijirea părului: ce să faci și ce să eviți

medium shot woman hair slugging night routine

Îngrijirea părului este o temă înconjurată de o mulțime de sfaturi, trucuri și presupuneri. Cu toate informațiile disponibile, poate fi greu să distingi între ce este adevărat și ce este pur și simplu un mit. În acest articol, vom dezvălui unele dintre cele mai comune mituri despre îngrijirea părului și îți vom oferi informațiile de care ai nevoie pentru a lua decizii în cunoștință de cauză.

Mit: Tăierea vârfurilor accelerează creșterea părului

Una dintre cele mai răspândite idei este că tăierea regulată a vârfurilor ajută la creșterea părului mai rapid. În realitate, tăierea vârfurilor nu influențează viteza de creștere a părului, care are loc la nivelul foliculilor din scalp. Cu toate acestea, tăierea vârfurilor poate preveni ruperea și despicarea acestora, dând impresia unui păr mai sănătos și mai lung.

Ce să faci

Pentru a menține un păr sănătos, este bine să îți tai vârfurile cel puțin o dată la 3-4 luni, dar nu te aștepta la miracole în ceea ce privește viteza de creștere a părului.

Mit: Șamponarea zilnică este dăunătoare

Multe persoane cred că șamponarea zilnică poate usca și deteriora părul. Acest lucru poate fi adevărat sau fals, în funcție de tipul tău de păr și de produsele pe care le folosești.

Ce să faci

Dacă ai un păr gras sau un scalp care produce mult sebum, șamponarea zilnică poate fi benefică. În schimb, dacă ai părul uscat sau deteriorat, este mai bine să limitezi șamponarea la câteva ori pe săptămână și să folosești un șampon delicat.

Mit: Spălatul părului cu apă rece îl face mai strălucitor

Se spune adesea că spălatul părului cu apă rece la finalul dușului îi conferă un aspect mai strălucitor. Deși apa rece poate ajuta la închiderea cuticulelor părului, efectul asupra strălucirii este minim.

Ce să faci

Pentru a conferi strălucire părului, este mai eficient să folosești un balsam sau un ulei de păr special conceput pentru acest scop.

Mit: Periajul excesiv este sănătos pentru păr

Un alt mit popular susține că periajul excesiv poate stimula circulația la nivelul scalpului și, astfel, poate încuraja creșterea părului. În realitate, periajul excesiv poate duce la ruperea părului și la iritarea scalpului.

Ce să faci

Periază-ți părul doar cât este necesar pentru a-l descurca și a-i conferi forma dorită. Utilizează o perie cu peri moi și nu trage de păr.

Mit: Produsele „fără clătire” repară părul deteriorat

Produsele „fără clătire” sunt la modă și promit adesea reparații miraculoase pentru părul uscat sau deteriorat. Deși aceste produse pot oferi un plus de hidratare și pot îmbunătăți textura părului, ele nu pot „repara” părul în sensul propriu.

Ce să faci

Pentru un păr sănătos, adoptă o rutină cuprinzătoare de îngrijire care include șampon și balsam de calitate, măști de păr și, la nevoie, tratamente profesionale.

Nu este întotdeauna ușor să distingi între fapte și ficțiune când vine vorba de îngrijirea părului. Înarmat cu informațiile corecte, poți evita capcanele comune și poți adopta o rutină de îngrijire a părului care să îți ofere rezultatele dorite.

Lasă un răspuns