Hainele de blană naturală la modă în 2024

Hainele de blană naturală la modă în 2024

Haina de blană rămâne în tendințe și în acest an, menținându-și poziția în topul preferințelor pasionaților de modă într-o varietate atât de bogată încât alegerea unui singur model se poate dovedi extrem de dificilă.

Fie că e vorba de podiumurile de la cel mai așteptat eveniment din săptămâna modei de la Milano sau despre străzile pline de farmec și stil ale Parisului, poți întâlni o versiune a reprezentativei haine de blană oriunde.

Scurtă, lungă, din blană lucioasă sau creață, în culori clasice și neutre sau nuanțe îndrăznețe care ies din tipar, cert este că oriunde vei întoarce privirea, vei vedea blană naturală în 2024.  

De ce preferă lumea hainele de blană naturală?

O haină sau un palton din blană naturală reprezintă o adevărată investiție care, cu ajutorul metodelor potrivite de îngrijire, poate fi alături de tine o viață întreagă, dacă nu măcar câțiva zeci de ani buni.

Gândește-te la iernile geroase când vântul tăios își face simțită prezența mai tare ca niciodată sau la primăverile ca cea pe care o experimentăm chiar acum, când temperaturile la limita înghețului nu vor să ne părăsească. Și ce ar fi mai potrivit pe o astfel de vreme decât să-ți alegi modelul de vis din categoria de jachete de blană pentru damă din magazinul tău preferat și să te cufunzi într-o oază de confort?

Haina de blană a reprezentat întotdeauna o dovadă a rafinamentului și eleganței, fiind purtată inițial în contexte sociale dictate de opulență. Era alegerea preferată a doamnelor și domnilor din înalta societate care participau la evenimente precum dineurile fastuoase ale anilor ’20 sau serile culturale de operă și balet ale anilor ’50.

De atunci, geaca de blană a fost într-o continuă schimbare, reușind să rămână actuală, dar reinventându-se pentru a ține pasul cu fiecare modă, fie ea și trecătoare. Acum, vedetele noastre preferate readuc blănurile în tendințe prin outfituri neobișnuite, în contrast cu esența acestei piese vestimentare. Faptul că poți admira haina de blană în revistele de modă în combinații cu blugi largi și bocanci dovedește adaptabilitatea acestui accesoriu și făcându-l cunoscut unui public mult mai larg.

Haine de blană la modă în 2024

Hainele de blană naturală la modă în 2024

Tendințele în modă pentru gama de blănuri naturale în 2024 sunt extrem de variate și versatile. Acestea pun accentul pe echilibrarea clasicului, fără să se ferească de alegerile îndrăznețe, creând astfel o estetică variată.

Printre cele mai populare modele se numără cele clasice, sub forma hainelor și paltoanelor lungi, care depășesc genunchiul. Acestea îți garantează protecția termică esențială în timpul unei ierni dure și îți permite să faci alegeri mult mai casual cu restul outfit-ului, deoarece o haină de calitate îl va eclipsa cu ușurință.

Pentru aceste modele culorile neutre, clasice, sunt printre cele mai populare, însă texturile diferă mai mult ca niciodată. Domină pigmenții închiși de maro, roșcat sau negru, însă sunt plăcut echilibrați de nuanțele de bej și alb “murdar”.

Jachetele scurte, inspirate de moda “crop top” sunt alese din ce în ce mai des de tinerii din generația Z, care nu se feresc niciodată de alegeri îndrăznețe. Astfel vedem o tendință către modelele scurte și ceva mai largi, care dau impresia unui stil mai casual.

Jachetele de blană scurte strălucesc în culori contrastante în acest sezon, cum ar fi rozul aprins, roșul, albastrul sau chiar verdele.

Un alt trend care prinde avânt în acest sezon sunt inserțiile de blană, pe care le vedem atât pe materialele groase, cum ar fi cel de cojoc, cât și pe cele subțiri, cum sunt jachetele, paltoanele sau chiar vestele din piele naturală.

Haina de blană se păstrează în tendințe și în 2024 și oferă modele mai versatile ca niciodată, așa că îți va fi ușor să-ți alegi preferatul!

Lasă un răspuns