Cum să alegi și să porți rochii lungi

gorgeous woman with blonde wavy hair wearing elegant beige dress

Dacă există un tip de rochie care nu se demodează niciodată de-a lungul anilor, acela este rochia lungă. Feminină, elegantă, potrivită pentru toate vârstele și (aproape) toate situațiile, rochia lungă are avantajul de a camufla micile defecte pe care le putem avea, oferindu-ne în același timp un look foarte chic, cu condiția, desigur, să fie purtată corespunzător.

Pentru a evita orice faux-pas, iată câteva sfaturi care să te ajute să știi cum să alegi și să porți rochii lungi, în funcție de silueta ta.

Când să porți rochii lungi?

Primăvara și vara sunt cele mai bune anotimpuri pentru a purta rochii lungi. O rochie lungă boemă cu un model colorat sau floral îți va conferi un stil foarte bucolic și se va potrivi perfect cu plimbările tale pe plajă, în oraș sau la țară.

Dacă optezi pentru o rochie lungă albă, adesea asociată cu rochiile de mireasă, aceasta trebuie purtată cu sandale sau adidași, fără volane sau dantelă, pentru a te distanța de această imagine bine stabilită. Cu o croială simplă și purtată cu câteva accesorii, va fi atuul tău pentru un look casual chic în timpul verii.

Pentru o seară șic, o rochie lungă de seară îți va oferi alura unei prințese. Optează pentru o rochie lungă neagră care poate fi atât clasică, pentru a fi purtată în oraș cu sandale plate, cât și chic cu pantofi pentru un look super classy. Alege una cu o crăpătură laterală sau un stil wrap pentru și mai multă feminitate.

Ce rochii lungi poți alege în funcție de silueta ta?

Stai liniștită: rochiile lungi se potrivesc aproape tuturor tipurilor de corp. Fie că ești subțire, suplă, ai o talie mare, șolduri generoase, o burtă mai proeminentă sau un bust mic, nu există niciun motiv pentru care să nu îndrăznești să porți o rochie lungă- ba chiar dimpotrivă.

Dacă ești înaltă și subțire, ești suficient de norocoasă pentru a putea purta orice: rochii lungi uni, cu imprimeuri florale, cu motive sau dungi… totul este permis.

Ce fel de rochie lungă ar trebui să porți dacă ești scundă?

Singura limită este pentru femeile sub 1,60 m, deoarece rochiile lungi nu ajută, evident, la alungirea siluetei. Dacă ești scundă și vrei să porți cu orice preț o rochie lungă, optează pentru o rochie lungă cu croială sau asimetrică și poart-o de preferință cu tocuri, tocuri pătrate mai degrabă decât stilettos, și alege o culoare care te va face să pari mai lungă decât o rochie bicoloră.

Ce rochie lungă să porți când ai forme mai generoase?

Femeile cu forme ar trebui să opteze pentru culori uni și să evite modelele impunătoare, cum ar fi dungile orizontale, care au ca efect lărgirea siluetei. Există o mulțime de rochiile lungi plus-size din care poți alege, toate având avantajul de a pune în evidență siluetele curbate, ascunzând în același timp micile defecte.

Oricare ar fi forma corpului tău, alege materiale naturale și croieli fluide. O rochie lungă poate fi bineînțeles mulată, dar nu trebuie să fie prea strâmtă pentru a nu-ți „strivi” formele sau prea largă pentru a evita efectul de „sac de cartofi”.

Cum să porți o rochie lungă?

În general, o rochie lungă este suficientă de una singură, dar accesoriile potrivite o vor pune în valoare și îți vor îmbunătăți look-ul.

În primul rând, pentru un look foarte casual, este întotdeauna cel mai bine să porți o rochie lungă cu pantofi cu toc mic sau fără toc: sandalele, balerinii sau chiar pantofii sport joși vor merge perfect cu o rochie lungă de vară.

Rochiile lungi nu prea se pretează la tocuri mari, dar dacă le porți la o nuntă sau la o ocazie specială, asociază-le cu pantofi frumoși, simpli și eleganți.

Pălăriile mari și gențile mari sau gențile tote sunt accesorii foarte elegante de purtat cu o rochie lungă, la fel ca și colierele mari. În ceea ce privește jachetele, acestea trebuie să fie mulate și apropiate de corp, scurte sau să nu ajungă mai jos de talie, pentru a nu „rupe” silueta. Acum ai toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege și purta rochii lungi.

Lasă un răspuns