Cinci tipuri de iluminat pentru un dormitor romantic

modern light bedroom with wooden furniture scandinavian style 3

Iluminatul joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere intime și relaxante în dormitor. O schemă de iluminat bine gândită poate transforma o încăpere obișnuită într-un spațiu care emană romantism și confort. Dacă vrei să îți îmbogățești experiența în dormitor și să aduci o notă de romantism, iată cinci tipuri de iluminat care te pot ajuta.

Lumină ambientală: baza iluminării în dormitor

O lumină ambientală difuză este ideală pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare, fără a fi prea puternică sau obositoare pentru ochi.

Sfaturi pentru alegerea luminii ambientale

Alege un plafonier sau o lampă de tavan care să disperseze lumina într-un mod uniform. Poți opta pentru abajururi cu nuanțe calde, pentru a asigura un efect cât mai blând și confortabil.

Iluminat accentuat: scoate în evidență elemente cheie

Într-un dormitor romantic, ai putea dori să îți pui în valoare anumite obiecte sau elemente de design. Iluminatul accentuat te ajută să realizezi acest lucru.

Spoturi și luminile de perete

Un spot care să lumineze un tablou sau o sculptură, sau luminile de perete montate strategic pot adăuga un plus de eleganță și interes vizual.

Iluminat funcțional: pentru citit și alte activități

Chiar și într-un dormitor romantic, vei avea nevoie de o iluminare adecvată pentru citit sau pentru alte activități care necesită o lumină mai puternică.

Lămpi de masă sau de podea

Un set de lămpi de masă cu abajururi din material translucid poate fi o soluție excelentă. Asigură-te că lumina este suficient de puternică pentru a citi, dar nu atât de intensă încât să strice atmosfera.

Lumini decorative: pentru un plus de farmec

Nu trebuie să te limitezi doar la tipurile tradiționale de iluminat. Lumini decorative precum lămpile cu sarea de Himalaya, lumini tip „string” sau chiar lumânări pot adăuga un plus de romantism.

Lumini pentru perimetrul patului

O idee interesantă ar fi montarea unor lumini LED sub pat sau de-a lungul capetelui, pentru a crea un efect de „plutire” și pentru a adăuga un plus de mister și romantism.

Iluminat inteligent: controlează atmosfera

Tehnologia ne oferă acum posibilitatea de a controla intensitatea și culoarea luminilor prin intermediul smartphone-urilor sau al asistenților vocali.

Creează scenarii de iluminat

Cu ajutorul unui sistem de iluminat inteligent, poți crea scenarii de iluminat care să se potrivească cu diferite momente ale zilei sau cu dispoziția ta. De exemplu, un mod „cinematic” cu lumini difuze și nuanțate sau un mod „relaxare” cu lumini calde și blânde.

Iluminatul potrivit poate face minuni în orice spațiu, dar într-un dormitor, acesta capătă o importanță și mai mare. Un mix bine echilibrat între diferitele tipuri de iluminat te va ajuta să îți transformi dormitorul într-un adevărat sanctuar romantic, perfect pentru clipe de intimitate și relaxare. Sursa articol https://amenajaricasa.ro/amenajari-interioare/

Lasă un răspuns