Chiuvete și cabine de duș pentru spații mici

Chiuvete și cabine de duș pentru spații mici

Configurarea băii într-un spațiu de dimensiuni mici poate fi o provocare chiar și pentru cei mai pricepuți meseriași.

Spațiul mic, care pare chiar și mai mic atunci când începi amenajarea și este gol, te poate bloca chiar dinainte să începi. De multe ori, poate părea că nici măcar nu ai loc de un duș, iar la o cadă cu siguranță nu poți visa.

Construcțiile rezidențiale compartimentează din ce în ce mai ineficient spațiile pentru noile apartamente, însă din același motiv, designerii și producătorii s-au adaptat nevoilor proprietarilor.

Cum poți eficientiza spațiul într-o baie mică?

Probabil că prima și cea mai eficientă soluție cu care poți începe privește piesele de mobilier pentru baie. Spațiile de depozitare sunt esențiale, fie că este vorba de prosoape, role de hârtie, accesoriile de stilizare sau produsele esențiale de îngrijire pe care le folosești zilnic.

Pentru asta, alege mobilierul suspendat pentru a elibera cât mai mult spațiu pe podea. Rafturile sunt soluții de depozitare excelente, ușor de montat chiar și de tine, dacă ai o înclinație către proiectele de tipul Do It Yourself (DIY).

Secretul amenajării unei băi de mici dimensiuni stă în creativitatea de care poți da dovadă. De exemplu, o altă soluție inspirată este combinarea unor elemente de depozitare și utilitate prin montarea unui dulap cu uși și oglindă. De asemenea, magazinele de specialitate îți pun la dispoziție soluții integrate, cum ar fi acele chiuvete de baie cu dulap ce oferă prindere pe perete.

Forma chiuvetei este un element important, iar aceasta trebuie comparată cu spațiul disponibil. De exemplu, chiuvetele dreptunghiulare sau pătrate ocupă mult mai mult spațiu decât cele ovale. Și pentru că vorbim de baie în acest caz, mărimea nu este atât de importantă pentru a-ți putea desfășura activitățile esențiale, cum ar fi clătirea mâinilor sau spălatul pe dinți. Dacă era vorba de o chiuvetă de bucătărie, lucrurile ar fi fost mai complicate, deoarece trebuia să ai în vedere atât spațiul suficient pentru spălarea vaselor, cât și pentru uscarea acestora.

Dacă îți place designul chiuvetelor pe blat, am o veste proastă pentru tine, dar va trebui să îți reorganizezi lista de dorințe. Acest model ocupă spațiul pe care l-ai putea folosi pentru produsele de igienă și creează un efect vizual de aglomerare.

Dacă totuși ai pus ochii pe un blat cu spațiu de depozitare care se integrează în designul băii tale, o soluție este alegerea unei chiuvete de dimensiuni mici, pentru care poți crea o scobitură în blat unde o poți introduce. Astfel vei crea spațiu suplimentar pe blat pentru a-ți putea desfășura mai comod activitățile, fără a fi nevoie să te folosești doar de marginea îngustă a unei chiuvete.

Alegerea cabinei de duș pentru baie mică

Cu toții ne-am dori ca uneori să ne putem cufunda într-o oază de relaxare într-o cadă adâncă, plină cu spumă catifelată, mai ales la finalul unei zile încărcate. Însă pentru cazurile în care spațiul nu este tocmai de partea ta, un duș revigorant parcă nu sună atât de rău. Când vine vorba despre alegerea unei cabine de duș pentru baie în astfel de cazuri, cea mai bună soluție este să eviți ideea de cabină.

Modelele dotate cu uși glisante, atât cele dreptunghiulare, cât și cele rotunde vor ocupa spațiu esențial, care te poate împiedica să îți organizezi restul accesoriilor și îți pot îngreuna desfășurarea activităților. În schimb, poți opta pentru dușurile tip paravan, care nu doar că îți vor economisi spațiu, dar sunt și mai ieftine și oferă un look modern băii tale. Acestea presupun montarea capătului de duș și a bateriei direct pe perete și instalarea unui singur geam (paravanul) care va împiedica apa să stropească întreaga baie.

Orice spațiu poate fi amenajat pentru a-ți oferi confortul ideal, nu trebuie decât să-ți folosești imaginația și să te documentezi eficient. Magazinele de specialitate oferă soluții pentru toate tipurile de spații, iar în unele situații poți apela chiar la accesorii pe comandă.

Sursa foto: unsplash.com

Lasă un răspuns