Ce impact au cărțile asupra noastră și de unde le cumpărăm la preț bun?

carti anticariat

Abilitatea de a citi ne-o însușim încă din primii ani de şcoală și ne-o dezvoltăm pe măsură ce acordăm tot mai multă importanță și timp lecturii. Traiectoria interesului nostru pentru un anumit tip de text este dictată de o serie de factori care ne definesc, de la preocupări curente, până la trăsăturile de personalitate.

Lecturile pe care le parcurgem se pot constitui într-o radiografie, vorbind subtil despre trăirile pe care le avem într-o anumită perioadă sau despre interesul pe care îl manifestăm pentru un anumit domeniu.

Impactul lecturii asupra noastră

Aparent, lectura unui text ne furnizează un anumit bagaj de informaţii, pe care îl folosim în anumite scopuri. Obţinem date importante care vor contribui la formarea noastră, ne dezvoltăm lexical, facilităm comunicarea şi socializarea, descoperim soluţii pentru problemele noastre curente, ne specializăm în anumite domenii.

Există tratate strict tehnice, aşa cum există tratate de artă, astfel că prin lectură activitatea noastră cerebrală poate fi complexă şi totală, ţinând cont de faptul că emisfera stângă a creierului este răspunzătoare de acţiunile raţionale, iar cea dreaptă de intuiţie şi creativitate.

Astfel, prin lectură, nu doar că venim în întâmpinarea nevoilor noastre de informare, ci ne stimulăm activitatea cerebrală, extrem de benefică şi necesară pentru o învăţare şi asimilare cât mai eficiente.

citeste carti de dragoste

Personalitatea şi preocupările noastre sunt două dintre elementele care determină tipul de lectură pe care îl adoptăm. Vom parcurge tratate laborioase de istorie dacă suntem pasionaţi de acest domeniu, vom citi romane poliţiste dacă suntem atraşi de suspans şi ne vom delecta parcurgând carti de dragoste atunci când simţim nevoia să ne hrănim latura emoţională.

Citim detaşat, fără a filtra prin propria conştiinţă informaţia, sau citim implicându-ne emoţional, în vederea descoperirii anumitor soluţii pe care în viaţa reală nu le-am știut. În funcţie de impactul pe care informaţia parcursă îl are asupra noastră, vom folosi datele furnizate de text.

Putem citi strict pentru informare şi instruire, dar putem citi doar pentru a pătrunde într-o lume care ne oferă resursele cu ajutorul cărora noi ne reechilibrăm emoţional. Astfel, lectura devine unul dintre cele mai accesibile mecanisme care ne poate ajuta, venind în întâmpinarea noastră cu resursele de care avem nevoie la un anumit moment.

carti vechi ieftine

Cartea – între pasiune şi grija pentru costuri

Pe lângă importanţa majoră pe care cititul o are asupra formării noastre intelectuale şi emoţionale, acesta vine şi cu un aspect financiar deloc de neglijat. Costul tipăririi unei cărţi este consistent, implicând o serie de procese şi etape, astfel că o carte de interes poate presupune un preţ mare.

În contextul economic actual, acest aspect poate conduce la descurajarea preocupării față de lectură, astfel că a achiziţiona cărți vechi se poate dovedi o soluţie foarte eficientă şi potrivită oricăruia dintre noi. Palierele pe care le oferă un anticariat de carte veche sunt foarte variate, astfel că cititorii pot găsi volume în funcție de domeniul lor de intere.

De la beletristică şi tratate de istorie, până la studii aprofundate de medicină sau spiritualitate, de la cărţile pentru copii, până la volumele care ne poartă prin gastronomia lumii, toate sunt bine organizate şi structurate, astfel încât să faciliteze o căutare şi procurare uşoare.

Preţurile reduse constituie un avantaj major, dublat de posibilitatea oferită oricui de a-şi oferi spre vânzare propriile cărţi vechi care nu prezintă interes pentru a fi citite, venind astfel în întâmpinarea cererilor altor cititori.

Lasă un răspuns